Δράσεις

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει και διανέμει φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Αυτή τη στιγμή, ο Σύλλογος παρέχει φαγητό 7 γεύματα την εβδομάδα σε περίπου 30 άτομα, τα οποία διαμένουν στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Οι τρεις μαγείρισσες του Συλλόγου, ετοιμάζουν εκ περιτροπής ανά εβδομάδα,  το φαγητό για τους συμπολίτες μας. Στη συνέχεια, εθελόντριες και εθελοντές αναλαμβάνουν να το μεταφέρουν στα σπίτια τους. Εκτός της Καλλονής, σιτίζουμε άτομα στην Αρίσβη, Δάφια, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα, Φίλια και Σκαλοχώρι. Έτσι, εξασφαλίζουμε για ολόκληρη την εβδομάδα τα γεύματα, κυρίως ηλικιωμένους αλλά και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο Σύλλογος καλύπτει τα έξοδά του μόνο από τις προσφορές των μελών του, των χορηγών και του απλού κόσμου και από τις  εκδηλώσεις που οργανώνει.

Ο Δήμος Καλλονής είχε παραχωρήσει από το 2003 το χώρο της κουζίνας στο παλαιό Δημαρχείο, στην πλατεία Καλλονής, για τις ανάγκες μας  και συνεχίζει να τον παραχωρεί και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

 Το ΣιτίΖω  συμμετείχε από το 2014 έως το 2019 σε διάφορα προγράμματα  

1

  Συμμετείχε ως φορέας σε μια από τις δράσεις το προγράμματος "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή " που παρέχεται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.  Το Σιτίζω (ως φορέας) του προγράμματος "δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών",  παρέλαβε από την επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λεσβου, ροδάκινα, ακτινίδια, πορτοκάλια και μανταρίνια, για δωρεάν διανομή σε άπορα άτομα και οικογένειες. 

2    Ήταν φορέας υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος << Δωρεάν Διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της χώρας 2014>> του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος παρέλαβε το ΣιτίΖω, 148 κιλά ρύζι για τις ανάγκες του.

3   Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με τη δράση της <<Χορήγηση τροφίμων σε άστεγους και άτομα που οι συνθήκες διαβίωσης δεν εξασφαλίζουν καθημερινή σίτιση και διατροφή>>  έστειλε στο ΣιτίΖω  νωπά  κοτόπουλα, λάδι, αλεύρι κλπ για να διανεμηθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Σήμερα Το 2020
1   Το ΣιτιΖω, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ο μοναδικός τοπικός Κοινωνικός Φορέας που υποστηρίζει η  εταιρεία «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», υποκατάστημα Μυτιλήνης, Σμύρνης 5, και μας προσφέρει, τρόφιμα για τις ανάγκες μας και για διανομή σε οικογένειες.

2   Το ΣιτίΖω συνεργάζεται με τον Διευθυντή και τους οδηγούς των ΚΤΕΛ  Λέσβου, που μεταφέρουν δωρεάν τα τρόφιμα της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, από τη Μυτιλήνη στην Καλλονή. 

3    Το ΣιτίΖω,  από φέτος είναι ο μοναδικός τοπικός κοινωνικός φορέας που υποστηρίζει η εταιρεία ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΚΑΛΛΟΝΗΣ και  μας προσφέρει τρόφιμα  σε τακτική βάση.

4    Η συνεργασία με την 
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έγινε με τη μεσολάβηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μπορούμε, τον οποίο ευχαριστούμε για την πολυετή στήριξή του.
5   Το ΣιτίΖω, είναι ο μοναδικός τοπικός κοινωνικός φορέας  που υποστηρίζει με τρόφιμα  το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ (Oloi Mazi Boroume).
Τους ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια και μας στέλνουν δύο φορές τουλάχιστον το χρόνο τρόφιμα τα οποία παραλαμβάνουμε από το MY MARKET Καλλονής.
Me τα τρόφιμα αυτά  καταφέρνουμε να καλύπτουμε αρκετές  από τις ανάγκες μας.

Οι μαγείρισες του ΣιτίΖω

Εθελόντριες τουΣιτίΖω