Δράσεις

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει και διανέμει φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Αυτή τη στιγμή, ο Σύλλογος παρέχει φαγητό 7 γεύματα την εβδομάδα σε περίπου 30 άτομα, τα οποία διαμένουν στην Δημοτική Ενότητα  Καλλονής της Λέσβου.

Οι δύο μαγείρισσες του Συλλόγου, που εργάζονται εκ περιτροπής ανά εβδομάδα, καθημερινά ετοιμάζουν το φαγητό για 30 περίπου συμπολίτες μας. Στη συνέχεια, εθελόντριες και εθελοντές αναλαμβάνουν να το μεταφέρουν στα σπίτια τους. Εκτός της Καλλονής, σιτίζουμε άτομα στην Αρίσβη, Δάφια, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Φίλια και Σκαλοχώρι. Έτσι, εξασφαλίζουμε για ολόκληρη την εβδομάδα τα γεύματα σε συνανθρώπους μας, κυρίως ηλικιωμένους αλλά και σε ορισμένα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Το 2015 το ΣιτίΖω επέκτεινε τις δράσεις του συμμετέχοντας σε διάφορα προγράμματα με τα οποία βοηθάει και μοιράζει τρόφιμα σε πολλές οικογένειες της περιοχής μας

1

  Συμμετέχει ως φορέας σε μια από τις δράσεις το προγράμματος "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή " που παρέχεται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.  Το Σιτιζω (ως φορέας) του προγράμματος "δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών",  παρέλαβε από την επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λεσβου, ροδάκινα, ακτινίδια, πορτοκάλια και μανταρίνια, για δωρεάν διανομή σε άπορα άτομα και οικογένειες. 
2   Το ΣιτιΖω είναι ένας από τους τοπικούς Κοινωνικούς Φορείς που υποστηρίζει η ΑΒ Βασιλόπουλος  Μυτιλήνης με μεγάλη προσφορά τροφίμων. Μια με δύο φορές την εβδομάδα παραλαμβάνουμε από το σουπερ Μαρκετ τρόφιμα τα οποία διανέμουμε σε οικογένειες.
3    Είναι φορέας υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος << Δωρεάν Διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της χώρας 2014>> του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος παρέλαβε το ΣιτίΖω στα τέλη Νοεμβρίου, 148 κιλά ρύζι για τις ανάγκες του.
4   Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με τη δράση της <<Χορήγηση τροφίμων σε άστεγους και άτομα που οι συνθήκες διαβίωσης δεν εξασφαλίζουν καθημερινή σίτιση και διατροφή>> εξασφάλισε και έστειλε στο ΣιτίΖω παραμονές των  Χριστουγέννων του 2015, 50 νωπά  κοτόπουλα για να διανεμηθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος καλύπτει τα έξοδά του μόνο από τις προσφορές των μελών του, των χορηγών και του απλού κόσμου και από τις  εκδηλώσεις που οργανώνει καθολη την διάρκεια του χρόνου. 

Ο Δήμος Καλλονής είχε παραχωρήσει από το 2003 το χώρο της κουζίνας στο παλαιό Δημαρχείο, στην πλατεία Καλλονής, για τις ανάγκες του Συλλόγου μας  και συνεχίζει να τον παραχωρεί και ο Δήμος Λέσβου.

Οι μαγείρισες του ΣιτίΖω

Εθελόντριες τουΣιτίΖω