Ποιοι είμαστε

Ο Σύλλογος "Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής" ιδρύθηκε στην Καλλονή της Λέσβου το Φεβρουάριο του 2009. Συνεχίζει το έργο που άρχισε μια εθελοντική ομάδα 50 περίπου ατόμων στις αρχές του 2003.

Eίναι ένας φορέας κοινωνικής δράσης, αυτοσυντηρούμενος οικονομικά, που λειτουργεί με τη μορφή μη κερδοσκοπικού Συλλόγου και στηρίζεται σε έναν ευρύ κύκλο συνεργατών και εθελοντών, μελών και φίλων.

Σκοπός του είναι η καθημερινή σίτιση ανήμπορων συμπολιτών μας.

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει και διανέμει φαγητό σε μοναχικούς και μη αυτοεξυπηρετούμενους συνανθρώπους μας, κυρίως ηλικιωμένους, αλλά και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αυτή τη στιγμή, ο Σύλλογος παρέχει 7 γεύματα την εβδομάδα σε περίπου 30 άτομα, τα οποία διαμένουν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Οι δύο μαγείρισσες του Συλλόγου ετοιμάζουν, εκ περιτροπής ανά εβδομάδα, το φαγητό για τους συμπολίτες μας. Στη συνέχεια, εθελοντές αναλαμβάνουν την μεταφορά στα σπίτια των σιτιζομένων.

Εκτός της Καλλονής, σιτίζονται άτομα στην Αρίσβη, Δάφια, Κεράμι, Παπιανά, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα, Φίλια και Σκαλοχώρι.

Επιπλέον, ο Σύλλογος στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των μελών της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Ο Σύλλογος, όλα αυτά τα χρόνια, καλύπτει τα έξοδά του από τις προσφορές και συνδρομές των μελών του, των χορηγών του και των συμπολιτών μας και από τις εκδηλώσεις που οργανώνει.